En hund blir lycklig och mår bra av att leka oavsett om den är ung eller gammal. Leken utvecklar också lyhördhet samt följsamhet hos hunden och leken bygger upp en relation mellan hund och ägare. Beroende på hundens ras och ålder så kan leksaker behöva anpassas. Våra hållbara hundleksaker håller hög kvalitet och finns inom olika kategorier såsom aktiveringsleksaker, dragleksaker, bollar och mjukisdjur. Hitta en ny favoritleksak till din älskling i vårt utvalda sortiment.

 

Tips vid köp av hundleksaker​

Hållbarhet

Hunter Jena slitstark hundleksak

Vi erbjuder slitstarka och tåliga leksaker för tuffa tag. Det finns dock alltid hundar med starka käkar som tror att leksaker är som tuggben, då håller inte ens de mest tåliga produkterna. Kontrollera alltid dina hundleksaker regelbundet och byt ut trasiga leksaker för att undvika att hunden skadar sig.

Vårt utbud av hundleksaker

Hunter hundleksak Faro kanin grå

Anpassa leksakerna efter ålder och ras. En valp föredrar ofta bitleksaker eller dragleksaker då det kliar i tänderna medans andra hundar älskar bollar eller vill ha sitt favoritmjukisdjur i hundsängen. Prova dig fram bland hårda eller mjuka, tysta eller pipiga för att hitta just din vovves favoritleksak. Många gillar aktiveringsleksaker som utvecklar hundens problemlösningsförmåga och samtidigt belönar efter väl utfört arbete. Vi har även tuggleksaker som främjar tänder och tandkött till exempel genom att motverka tandsten.

Aktivering 

Hunter gummiboll med rep, aktiveringsleksak till hund

Alla hundar älskar att busa och leka och det finns inget bättre än att se glädjen hos hunden när det är dags för lekstund. Att leka med sin hund är ett bra sätt att förstå varandra bättre och kunna kommunicera mellan människa och hund, helt enkelt stärka relationen och lära känna varandra på ett avslappnat sätt. Hunden behöver både fysisk och mental stimulans vilket leken ger, antingen tillsammans med husse eller matte eller själv med en utmanande aktiveringsleksak. Se till att ha många bitleksaker hemma så slipper du sönderbitna prylar och ta gärna med favoritleksaken på resan. Vid träning med din hund kan favoritleksaken vara ett hjälpmedel eller belöning som ett alternativ till hundgodis. En hund som får leka är lycklig och mår bra.