• Snabba leveranser
  • Fri frakt över 499 kr
  • Säkra betalningar med Klarna
  • Snabba leveranser
  • Fri frakt över 499 kr
  • Klarna

Vilken storlek passar min hund?

Vår ambition på HundStil.com är att du ska bli nöjd med dina produkter du beställer av oss. Därför försöker vi ha så noggranna storlekstabeller och guider som möjligt på de produktsidor där detta är lämpligt. Du finner alltid storleksguiden om du scrollar ner på produktsidorna under rubriken “Beskrivning.”

Vi rekommenderar att du mäter din hunds hals med ett måttband för rätt storlek av halsband. Om du ska beställa en sele bör du mäta både hals och bröst. Om du känner dig osäker på storleken ändå, hör av dig till oss genom formuläret nedan eller genom att maila info@hundstil.com så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig att hitta rätt storlek.

Hur väljer du rätt bädd/kudde? En hundbädd bör vara hållbar med tanke på miljön samt skön för hunden. En hund sover flera timmar per dygn och behöver återhämtning för att må bra. I takt med att en hund åldras kan krämpor uppkomma, då kan det vara särskilt viktigt att hunden har en mjuk bädd att vila/sova i.

Om tyget är slitstarkt och tåligt håller den längre samt håller formen bättre. När det gäller komfort kan man utgå från sig själv hur man skulle vilja sova, mjukt, hårt, trångt, rymligt…? , förmodligen tänker du rymligt och mjukt.

Fundera på var hundbädden ska vara placerad, tex kan en hundkudde vara placerad mer i närheten av familjen på dagen, men en bädd mer avskild när hunden behöver återhämtning, tex vid nattsömn. Hundkuddar gör att hunden ser mer om den vill hålla koll på familjen, medans en bädd med kanter blir mer ombonad och avskild. Vill du att sängen ska passa in i din inredning finns det också olika bäddar i olika utförande och färger att välja på.

För att få rätt storlek på bädden till din hund rekommenderar vi att du avläser storlek på bädden/ kudden noggrant. Rita eller mät gärna upp formen och storleken på golvet för att du ska kunna få en uppfattning om din hund kommer att få plats i den. De bäddar som har kanter kan vara mindre i innermåttet eftersom det är yttermått som alltid framgår i storlekstabellen/guiden på våra produktsidor. Räkna med att 10-15 cm försvinner som kant om kanterna är lite tjockare. Detta kan göra skillnad om din hund får plats eller inte. Ett annat sätt är att mäta längden på din hund från nos till svansrot. Ni kan om ni vill att hunden ska ha en rymlig bädd lägga till lite extra utöver måttet ni får.

Om du ändå känner dig osäker på storleken, hör av dig till oss genom formuläret nedan eller maila oss på info@hundstil.com så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig.

Fortfarande osäker på storleken?

Hör av dig till oss så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig!

Vårt sortiment

Denna hemsida använder cookies.

Inspireras av HundStil.com

Inspiration, nyheter och erbjudanden före alla andra. HundStil.com – För Tass Med Klass. Alla som blir medlem får 10% på ett köp. Välkomna!
hundhalsband vinthund läder